مکرون از ابتکار عربستان و فرانسه برای حل بحران دیپلماتیک با لبنان خبر داد
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
فرانسه و عربستان سعودی روز شنبه توافق کردند که برای کمک به مردم لبنان، تلاش برای حل و فصل اختلافات دیپلماتیک بین بیروت و کشورهای حاشیه خلیج فارس و همکاری با یکدیگر برای ایجاد حکومت در آنجا تلاش کنند.
جرج کردخی، وزیر اطلاعات لبنان روز جمعه برای کمک به پایان دادن به اختلاف دیپلماتیک با عربستان سعودی به دلیل اظهاراتش در ماه اکتبر، از نقش عربستان سعودی در جنگ یمن که باعث شد ریاض واردات از لبنان را ممنوع کند، استعفا داد.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه که برای گفتوگو با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی به عنوان بخشی از سفر خود به خلیج فارس به عربستان سفر کرده بود، به خبرنگاران گفت که ریاض متعهد شده است در کوتاهمدت مجددا تعامل مالی داشته باشد.
او بدون اشاره به جزئیات گفت: «به همین دلیل است که ما اکنون به روشی کاملاً ملموس کار خواهیم کرد تا این را بین ما دو نفر متحد کنیم.
این دو رهبر با نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان گفتگو کردند. مکرون گفت که در بازگشت به پاریس با همتای لبنانی خود میشل عون تماس خواهد گرفت.
میکاتی در بیانیه ای گفت که این تماس "گامی مهم" در جهت احیای روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
گفتگوی آزاد و مفید با محمد بن سلمان ولیعهد در مورد اولویت های سیاسی ما: امنیت و ثبات در منطقه، با تمرکز ویژه بر لبنان. با نخست وزیر لبنان تماس گرفتیم و با هم تعهداتی را پذیرفتیم. pic.twitter.com/OlI1ibb2OV
- امانوئل مکرون (@EmmanuelMacron) 4 دسامبر 2021
مکرون رهبری تلاش های بین المللی برای حل بحران سیاسی و اقتصادی در لبنان را بر عهده دارد. اما در حالی که او بیش از یک سال است که بخش زیادی از سرمایه خود را در این زمینه متعهد شده است، تاکنون نتوانسته است سیاستمداران جنجالی کشور را مجبور به دنبال کردن اصلاحات اقتصادی کند که کمک های خارجی حیاتی را باز می کند.
در ماه اکتبر، ریاض فرستاده لبنان به پادشاهی را اخراج کرد، سفیر خود را در بیروت فراخواند و واردات از لبنان را در پی اظهارات کرداحی درباره نقش عربستان سعودی در جنگ یمن ممنوع کرد.
امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) و بحرین از زمان اقدام عربستان سعودی اقدامات مشابهی را علیه لبنان انجام داده اند.
کرداهی روز جمعه هنگام استعفا گفت که به نفع کشورش برای کمک به پایان دادن به اختلافات عمل می کند.
عربستان سعودی مسلمان سنی و ایران شیعه مدتهاست که برای نفوذ در منطقه، از جمله لبنان، که با بحران اقتصادی عمیقی دست و پنجه نرم میکند و به شدت نیازمند حمایت مالی از سوی کمککنندگان منطقهای و بینالمللی است، مبارزه کردهاند.
(رویترز)
[ad_2]