قهوه تازه؟ این همون چیزیه که باید بدانید

میوه ها و سبزیجات، گوشت، لبنیات، نان. با این غذاها می‌دانیم که تازگی نقش اصلی را ایفا می کند. با این حال،

توسط BASHARIATEMROOZ در 12 اسفند 1400

میوه ها و سبزیجات، گوشت، لبنیات، نان. با این غذاها می‌دانیم که تازگی نقش اصلی را ایفا می کند. با این حال، تعداد بسیار کمی از مصرف کنندگان می‌دانند که این مورد در مورد قهوه نیز صادق است (البته نه به همان میزان). در مقاله خود می‌خواهیم توضیح دهیم که چرا قهوه تازه بهترین است و چه کاری انجام می‌دهیم تا مطمئن شویم که معطرترین دانه‌های ممکن را دریافت می‌کنید.

قهوه برشته برای قهوه خرما

تازگی قهوه بسیار مهم است زیرا تجربه طعم تا حد زیادی به آن بستگی دارد.

 

بنابراین به عنوان یک مصرف کننده، هنگام راهنمای خرید قهوه باید به تاریخ برشته کردن و بسته بندی که روند پیری را کند می کند (کیسه با دریچه معطر) توجه کنید. برای اینکه قهوه خانه تا زمانی که ممکن است طعم خوبی داشته باشد، باید از تماس با اکسیژن، نوسانات دما، نور، رطوبت و رایحه های خارجی محافظت شود.

 

چرا تازگی مهم است؟

طعم و کیفیت یک فنجان قهوه تمام شده تا حد زیادی به وضعیت دانه ها بستگی دارد. لازم نیست یک قهوه تازه طعم خوبی داشته باشد (مثلاً اگر بو داده پایین‌تر باشد)، اما قهوه ای کهنه قطعا عطر خود را از دست داده است.

 

مشکل: در حالی که دانه‌های قهوه (مخصوصاً برای اسپرسو) محصولی هستند که تازگی آن بسیار مهم است، اما اغلب به درستی با آنها برخورد نمی‌شود. خریداران موظفند فقط به تاریخ فروش نگاه کنند. اکثر مردم حتی نمی دانند که زمان برشته کردن نیز می تواند نقشی داشته باشد.

 

طبق قوانین اتحادیه اروپا، بهترین تاریخ قبل (MHD) باید روی بسته بندی مواد غذایی درج شود. تعیین می کند که اگر غذا به درستی و بدون از دست دادن طعم یا خطری برای سلامتی نگهداری شود، چه زمانی می توان به درستی خورد. با این حال، از آنجایی که MHD تاریخ انقضا نیست، معمولاً می توان محصولات را بعد از آن مصرف کرد.

 

قهوه تازه یک تجربه لذت بخش است. شما هنوز هم می توانید قهوه ای بنوشید که از بهترین مقدار قبل از تاریخ گذشته باشد – اما از نظر طعم نباید انتظار زیادی داشته باشید. بنابراین اگر این موضوع مشخص است بهتر است از تاریخ تفت دادن به عنوان راهنما استفاده کنید.

 

این اتفاق بعد از برشته شدن می افتد

قهوه برشته شده ابتدا باید دی اکسید کربن را خارج کند. برای این کار یا باید مدت معینی استراحت کند یا به گونه ای بسته بندی شود که گاز از بسته بندی خارج شود. بعد از حدود سه هفته، قهوه عطر و بوی کامل خود را پیدا کرد. این وضعیت برای 6-10 هفته بعد ادامه می یابد - البته با این فرض که به درستی ذخیره شده است.

 

بو دادن قهوه

پس از آن، عطرهای لطیف به آرامی شروع به از بین رفتن می کنند و قهوه طعم خود را از دست می دهد. رطوبت و اکسیژن می توانند نفوذ کنند (مثلاً اگر به درستی ذخیره شوند) و روند زوال را به حرکت در آورند. چربی های قهوه موجود در دانه ها نیز به مرور زمان فاسد می شوند. به طور کلی، رایحه اصلی و مورد نظر تبخیر می شود، در حالی که در همان زمان طعم کهنه و نت های ناخوشایند ایجاد می شود.

 

و قهوه آسیاب شده چطور؟

در مقایسه با دانه های کامل، قهوه آسیاب شده عطر خود را خیلی سریعتر از دست می دهد. به دلیل سطح بزرگ شده، تأثیرات مخرب اکسیژن و عطر را ارائه می دهد

(به عنوان مثال رایحه های خارجی) سطح بیشتری برای حمله. اگر به سرعت از قهوه آسیاب شده استفاده کنید، مشکلی نیست. با این حال، لوبیا کامل، قبل از هر آماده‌سازی به مقدار لازم آسیاب شده، بهترین انتخاب است.

 

قهوه تازه با بسته بندی مناسب؟

قهوه‌های باکیفیت‌تر معمولاً در کیسه‌های مجهز به دریچه‌ای به اصطلاح آروما عرضه می‌شوند. بعد از تفت دادن، حبوبات را داخل کیسه می‌کنند تا کمترین تماس با هوا را داشته باشند.

 

سپس CO2 می تواند از طریق دریچه عطر خارج شود، در حالی که در همان زمان هیچ اکسیژنی نمی تواند به کیسه نفوذ کند و عطر را جعل کند. به این ترتیب، لوبیا به طور ایده آل محافظت می شود و عطر می تواند بدون مانع باز شود.

 

علاوه بر این، گاهی اوقات یک گاز بی اثر نیز در کیسه قرار می گیرد که باعث جابجایی اکسیژن می شود. با این حال، اکثر روست‌کننده‌ها بدون آن کار می‌کنند زیرا خود گاز، تجهیزات مورد نیاز و زمان مورد نیاز گران‌تر هستند.

 

کیسه قهوه با دانه های قهوه

بر خلاف تخفیف‌ها و موارد مشابه، نمایندگی‌های تخصصی (ایستا یا آنلاین) و روست‌کننده‌های کوچک، معمولاً اهمیت زیادی برای ارائه دانه‌های قهوه با کیفیت به مشتریان خود قائل هستند.

 

قهوه های ما عمدتا از ایتالیا می آید. ما در فواصل زمانی کوتاه (تقریباً هر 2 تا 4 هفته) از روسترهای خود سفارش می دهیم تا بتوانیم کیفیت خوبی را به مشتریان خود ارائه دهیم.

البته قهوه‌هایی که از روست‌کننده‌های آلمانی تهیه می‌کنیم، تازه هستند. به عنوان مثال، قهوه های Vicci، Mocambo و XO از جمله این موارد هستند. ما همچنین شفاف هستیم: شما هم بهترین تاریخ قبل و هم تاریخ بو دادن را برای هر یک از قهوه های ما پیدا خواهید کرد.

 

با این حال، با برخی از قهوه ها، طراوت به این راحتی نیست - مانند قهوه کوبایی Cubita

. او فقط هر چند ماه یک بار با کانتینر دریایی به اروپا می آید. بنابراین، تاریخ برشته شدن آن اغلب کمی عقب‌تر است. با این حال، به دلیل سفر طولانی آن، نمی توان آن را تازه تر در هیچ کجای قاره به دست‌آورد.

 

قهوه را چگونه باید نگهداری کرد تا تازه بماند؟

وقتی صحبت از ذخیره‌سازی در چهار دیوار خودتان می شود، آن را در دستان خود دارید - تعدادی کار وجود دارد که می توانید انجام دهید تا مطمئن شوید که قهوه تا زمانی که ممکن است طعم خوبی دارد. اشتباه بزرگی که بسیاری مرتکب می شوند، انتقال دانه های قهوه به قوطی است. به این ترتیب لوبیا به سرعت در یک منطقه بزرگ با اکسیژن تماس پیدا می کند. به همین دلیل بهتر است آنها را فقط در بسته بندی اصلی خود بگذارید. اگر این دستگاه قابل آب بندی مجدد نیست، بهتر است از یک گیره قفل هوا برای بستن آن استفاده کنید. بسته بندی باید تا حد امکان به حبوبات بسته شود تا اکسیژن فرصتی نداشته باشد.

 

در این مقاله توضیح می دهیم که چه تأثیراتی باید از قهوه خود محافظت کنید و چه چیز دیگری مهم است که در نظر بگیرید: پنج نکته در مورد نحوه نگهداری صحیح قهوه

 

قهوه تازه: طعم آن چگونه است - و چگونه نه؟

شما اغلب می توانید از بوی تازه بودن قهوه پی ببرید. وقتی بسته را باز می کنید، دانه ها باید بوی معمولی و دلپذیر قهوه را پخش کنند. در مورد کیسه‌هایی که دارای دریچه عطر هستند، حتی می‌توانید بدون باز کردن آن‌ها تست بو را انجام دهید: به سادگی کیسه را فشار داده و دریچه را بو کنید.

 

زن قهوه لاته آرت درست می کند

از نظر طعم، قهوه تهیه شده از آنها باید معطر باشد. از طرف دیگر، اگر طعم کهنه و مسطح داشته باشد، کیفیت آن قبلا آسیب دیده است. اگر ظرافت های ناخوشایند ترش، تیز یا فلزی در مشخصات طعم مخلوط شود یا قهوه طعم چوبی یا مقوا داشته باشد، طعم های خارجی نیز تشکیل شده است (البته به شرطی که قهوه فقط قهوه بد نباشد).

 

بنابراین قهوه نمی تواند به اندازه کافی تازه باشد - درست است؟

اگر تازگی قهوه مهم است، در واقع باید بلافاصله پس از برشته کردن، بهترین طعم را داشته باشد. یا؟ نه! لوبیاها به طور مستقیم عطر خود را در طول فرآیند بو دادن ایجاد نمی کنند، اما پس از آن به مدتی نیاز دارند. یک قهوه تنها سه هفته پس از برشته شدن به پتانسیل طعم کامل خود رسیده است. قهوه واقعاً تازه برشته شده بنابراین طعم کمتری معطر دارد.

آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن